Föreningshus och festlokaler i Västnyland

Västnyländska Ungdomsringen (VNUR) har 39 medlemsföreningar i Västnyland - i kommunerna Hangö, Raseborg, Lojo, Ingå och Sjundeå. En del av VNUR :s medlemsföreningar har egna samlingshus som erbjuder trivsamma och välfungerande rum för möten, kurser, fester och kulturevenemang. Tillsammans med VNUR:s egna samlingshus (TryckeriTeatern i Karis) bildar föreningslokalerna ett imponerande nätverk av kulturhus i Västnyland och Raseborgsregionen. 

En del föreningshus har redan över 100 år på nacken och är därmed också levande bevis för en lång kulturtradition. Föreningshusen är ofta byarnas verkliga hjärta och de underhålls och drivs mycket långt med frivilliga krafter. I regel är husen pietetsfullt underhållna, men ändå försedda med moderna faciliteter. I storlek varierar de från små lokaler med plats för maximalt 40 personer till verkligt stora hus som kan ta in upp till 300 gäster. Också icke-medlemmar kan hyra husen för möten, fester, kurser, kulturbegivenheter m.m.

Från och med hösten 2010 finns en hemsida som samlar uppgifter om alla föreningshus i Svenskfinland - www.foreningshus.fi

Kontaktuppgifter till VNUR:s medlemsföreningar och deras samlingshus hittar du också här.

Föreningshus i Finland  - Suomen Kotiseutuliitto (endast på finska) har också en nyttig sökmotor för samlingshus i hela landet.