En lyckad egen produktion avslutar TryckeriTeaterns hektiska höst!

19.12.2022 kl. 18:27
Agatha Christies mordmysterium Råttfällan hade sin sista föreställning lördagen den 17.12.2022. Pjäsen som regisserades av Mika Fagerudd sågs av totalt 2100 personer under spelperioden som varade 12.11-17.12.2022, med totalt 16 föreställningar.

Pjäsen var den första egna produktionen i TryckeriTeaterns nya utrymmen i kulturhuset Fokus dit Västnyländska Ungdomsringen, som driver TryckeriTeatern, flyttade in med sin verksamhet i augusti 2022. Pjäsen fick mycket beröm i medier och bland publik i synnerhet för skådespelarprestationerna och för scenografin som planerades av Erik Salvesen. Scenografin var detaljerad och noga uttänkt och utnyttjade till fullo det stora scenutrymmet. 

 

-Vi är väldigt nöjda både med publikantalet och med hur den slutliga pjäsen blev. Nu har vi även fått testa fullt ut vad som är möjligt i de nya utrymmena, både vad gäller ljud och ljus, scenbygge och det praktiska arbetet. Även skådisarna har varit jätte nöjda med de nya utrymmena de fått jobba i. Hösten på TryckeriTeatern har varit fullspäckad med program av olika slag och vi har haft ett enormt besökarantal totalt, vi är även glada att många har utnyttjat möjligheten att hyra in sig hos oss även för egna evenemang och program, säger VNUR:s ordförande Leif Wikström.

 

Nya krafttag efter jul och nyår

 

VNUR/TryckeriTeatern håller nu en välförtjänt semester efter en hektisk höst och vinter.

 

-Vi har mycket på kommande på TryckeriTeatern under våren som vi ser framemot. I januari kommer även ensemblen för Raseborgs Sommarteaters pjäs Monty Python’s Spamalot att väljas och övningarna inleds kort därefter på TryckeriTeatern. Så det är bara att kavla upp ärmarna och fortsätta med nästa produktion och vårens program, säger verksamhetsledare Charlotta Eriksson. 

 

Nästa höst kommer VNUR igen att lägga upp en egen produktion på TryckeriTeatern, men vad som kommer spelas avslöjas inte än, men förarbetet är förstås redan igång.  

 

VNUR håller stängt 23.12.2022-8.1.2023, biljetter kan under tiden köpas på t.ex netticket.fi/tryckeriteatern  Följ TryckeriTeatern på Facebook och instagram, samt håll utkik på hemsidan www.tryckeriteatern.org för att få veta de senaste nyheterna och information om evenemang som ordnas. 

 

VNUR vill rikta ett stort tack till alla bidragsgivare och alla som besökte TryckeriTeatern denna höst och vinter!      

 

För mer info:   

Charlotta Eriksson, verksamhetsledare, VNUR 

info@tryckeriteatern.org

019-2415035