Elvis-inspirerade musikalen “All shook up” - nästa års storsatsning på Raseborgs Sommarteater

28.09.2021 kl. 12:00
Sommaren 2022 lägger Västnyländska Ungdomsringen r.f (VNUR) upp den fartfyllda jukebox musikalen “All shook up” på Raseborgs Sommarteaters scen i Snappertuna.

Musikalen skrevs 2004 av Joe DiPietro och hade premiär på Broadway 2005. Pjäsen har översatts av Peter Thorvald. Den utspelar sig 1955 då en främmande gitarrspelande man på motorcykel anländer till en liten stad och inget är sig mera likt. Pjäsen baserar sig på 25 av Elvis Presleys sånger och löst på Shakespeares “Trettondagsafton”

Musikalen kommer att ha premiär 30.6.2022 och spelas totalt 20 gånger till och med 7.8.2022.

-Nästa år satsar vi på en pjäs mer riktat till en vuxen publik, men alla åldrar dras nog med i stämningen. Det är medryckande och glatt, de flesta känner igen åtminstone någon sång av Elvis, säger Västnyländska Ungdomsringens vice-ordförande Leif Wikström.

Som regissör fortsätter Riddo Ridberg som regisserade för första gången på Raseborgs Sommarteater 2021 med Peter Pan. 

-Riddo har varit omtyckt av ensemblen och samarbetet var lyckat samt slutprodukten mycket bra. Vi är glada att han vill vara med ett år till, säger Wikström.

Regissören och musikern Riddo Ridberg är bosatt i Pargas och har mångårig erfarenhet av regisserande och som Teaterboulagets konstnärliga ledare.

"Jag har varit musiker i 45 år och även om jag inte är ett stort Elvis-fan, så är ju hans låtar klassiker och det har under åren ofta funnits med någon Elvislåt på repertoaren. Jag blev glad att bli tillfrågad även för nästa sommar och det ska bli roligt att ta sig an den musikspäckade pjäsen All Shook Up."

Audition för musikalen kommer att ordnas i januari 2022, men redan nu kan man anmäla sitt intresse för att vara med på scen. Främst söks det personer mellan 18-60 år, men alla är välkomna att prova komma med. Mer info kommer senare.

 

För mer info kontakta:  

Charlotta Eriksson

Verksamhetsledare

VNUR r.f

info@vnur.org / 0192415035