Backgränd hembygdsförening rf utnämndes till Årets förening 2019

09.06.2020 kl. 18:30
Backgränd hembygdsförening rf utnämndes till Årets förening 2019 på VNUR:s vårmöte 9.6.2020

Västnyländska Ungdomsringen rf delade för första gången ut utmärkelsen "Årets förening" bland sina medlemsföreningar på sitt vårmöte 9.6.2020 på Raseborgs Sommarteater. 

 

Totalt inkom 5 nomineringar för Årets förening 2019:

Täkter Ungdomsförening (2 nomineringar)

Backgränd Hembygdsförening

Prästkullanejdens hembygdsförening

Västnyländska Kultursamfundet

 

Valet av Årets förening 2019 motiveras av VNUR:s styrelse som följande:

Föreningen är aktiv och ordnar mycket och olika evenemang för alla åldersgrupper och har lyckats skapa en stark gemenskap i verksamhetsområdet och mycket engagemang. Föreningen har kontinuerligt uppdaterat sin verksamhet och har indelat styrelsen i olika ansvarsområden för att effektivisera arbetet. Föreningen håller aktivt kontakt med sina medlemmar både genom sin medlemstidning som delas ut både i pappersform och som e-post, via föreningens Facebook konto, instagram och hemsida och har dessutom startat en lokal poddcast som varit omtyckt.

Föreningen har även satsat mycket på att renovera sitt föreningshus och att kontinuerligt uppdatera utrustningen i den. Under 2019 har föreningen även startat ett byaråd tillsammans med andra lokala föreningar med motiveringen att sammanföra alla invånare i byn och tillsammans utveckla en plan för framtiden med t.ex lekpark, vandringsled mm. Föreningen jobbar aktivt för hela sitt verksamhetsområde och inte endast för sina medlemmar och har lyckats skapa en stark byagemenskap.

Västnyländska Ungdomsringen rf är glada att överräcka diplomet för Årets förening 2019 till Backgränd Hembygdsförening rf och ett belopp på 1000 euro för att understöda framtida verksamhet och belöna hårt arbete.

 

Foto: Marika Sandholm mottar priset under VNUR:s vårmöte på Raseborgs Sommarteater