Över 2300 personer såg Med risk för RASeborg

23.01.2020 kl. 15:25
Den nyskrivna komedin översteg förväntningarna

Den nyskrivna komedin Med risk för RASeborg visades för sista gången på TryckeriTeatern den 18.1.2020. 

 

Den nyskrivna pjäsen Med risk för RASeborg av Lasse Garoff och Jesper Karlsson, i regi av Erik Pöysti sågs av över 2300 personer under spelperioden som varade 6.11.2019-18.1.2020, med totalt 20 föreställningar.

 

-Pjäsen var en risk; den var nyskriven och var kanske inte en renodlad komedi. Styrkan i pjäsen var i synnerhet de enormt duktiga skådespelarna, dansarna och bandet/musiken. Regissören Erik Pöysti, kapellmästaren Teddy Granroth och koreografen Katja Köngäs gjorde ett enormt arbete med att få ihop detta till en fungerande helhet trots att det var så många personer med, säger Västnyländska Ungdomsringens ordförande Annika Gustafsson.

 

Pjäsen var en storsatsning för TryckeriTeatern med till och med 50 personer på scenen, varav 35 stycken var dansare från Hurja Piruetti.

 

-Samarbetet med Hurja Piruetti var mycket lyckat och tillförde just den där Broadway känslan som produktionsteamet och skribenterna ville förmedla, säger Gustafsson.

 

Överlag har det varit en intensiv höst för TryckeriTeatern som hösten 2019 även visade föreställningar av Mannerheim - Mannen och Myten som blev en succé på teatern hösten 2018. Pjäsen turnerade under hösten även i Sjundeå och på Åbo Svenska Teater. 

 

Trots att spelperioden nu var slut för Med risk för RASeborg så kunde Västnyländska Ungdomsringens ordförande meddela efter sista föreställningen att audition för Peter Pan på Raseborgs Sommarteater redan skulle ordnas nästa dag den 19.1 på TryckeriTeatern; det blir alltså ingen paus i arbetet för föreningen.

 

Nästa höst kommer VNUR igen att lägga upp en egen produktion på TryckeriTeatern, men vad som kommer spelas avslöjas inte än, men arbetet är redan igång.  

 

Följ TryckeriTeatern på Facebook och instagram, samt håll utkik på hemsidan www.tryckeriteatern.org för att få veta de senaste nyheterna och information om evenemang som ordnas. 

 

VNUR vill rikta ett stort tack till alla bidragsgivare och alla som besökte TryckeriTeatern denna höst och vinter!  

 

För mer info:

 

Annika Gustafsson, ordförande, VNUR

040 7405923

Charlotta Eriksson, verksamhetsledare, VNUR

019-2415035 

 

Foto: Chris Senn