Spamalot på Raseborgs Sommarteater slut för i år!

06.08.2023 kl. 18:08
Den omtyckta och proffsiga pjäsen sågs av totalt 10 548 åskådare. Nästa år visas klassikern De tre musketörerna på Raseborgs scenen.

Den sista föreställningen av Monty Pythons SPAMalot gick av stapeln på söndag 6.8.2023 på Raseborgs Sommarteater med en rekordpublik för säsongen på 863 åskådare. Totalt uppgick publikmängden till 10548, ett medeltal på 527 åskådare per föreställning. Vädret var ostadigt största delen av spelsäsongen, även om det regnade egentligen bara en föreställning. Detta må ändå har skrämt bort en del åskådare. Pjäsen hyllades både i pressen och bland publiken, varav en hel del såg pjäsen flera gånger.

Västnyländska Ungdomsringens (VNUR) ordförande Leif Wikström tackar för en trevlig säsong:

- Den relativt okända musikalen SPAMalot av den högst kända gruppen Monty Python var en medveten chansning. Utförandet av föreställningen överträffade alla förväntningar. Kvaliteten på sång-, dans- och skådespelarprestationerna var bättre än vi kunde ha hoppats på. Vi siktade högt och träffade ännu högre.

-Raseborgs Sommarteater är känd sedan länge för sina högklassiga musikaler och denna föreställning hör absolut hemma hos dem och för arvet vidare. Tack till alla på scenen, ensemble och orkestern, samt alla bakom scenen i olika uppgifter, produktionsteam och funktionärer. Samt vill vi speciellt tacka alla bidragsgivare, samarbetspartner och sponsorer, med vilkas stöd vi kan fortsätta producera lika ambitiösa produktioner i framtiden.

 

Sommaren 2024 kommer publiken att få njuta av den välkända berättelsen om de tre musketörerna. Det kommer bli en fartfylld uppsättning med medryckande och bekanta pop/sclagersånger och en hel del fäktningsscener. Som regissör ser vi igen ett debuterande namn på Raseborgs Sommarteater, Mika Fagerudd. Fagerudd som är bosatt i Östnyland och jobbar aktivt med sitt teaterbolag, Teater Fabel, har även regisserat VNUR:s senaste års produktioner på TryckeriTeatern.

-Att få regissera på Raseborgs Sommarteater har varit en förhoppning från min sida en tid redan, så jag känner mig otroligt glad och förväntansfull på att få sätta igång.