Prästkullanejdens hembygdsförening är ”Årets förening 2020"

17.06.2021 kl. 09:21
I samband med VNUR:s vårmöte den 24 mars 2021 utsågs Prästkullanejdens hbf till Årets förening 2020.

Det är bland medlemsföreningarna allting börjar. De utgör basen i Västnyländska ungdomsringens verksamhet, och därför vill VNUR uppmärksamma deras ständiga ansträngningar för en trivsam tillvaro i vårt västnyländska hörn av världen.

I samband med VNUR:s vårmöte den 24 mars 2021 utsågs därför Årets förening 2020. Det här var andra gången som utmärkelsen delades ut, och precis som året innan utsågs vinnaren av VNUR:s styrelse på basis av inkomna nomineringar. Valet föll den här gången enhälligt på Prästkullanejdens hembygdsförening.

I motiveringen nämndes bland annat föreningens mångsidiga verksamhet som riktar sig till alla åldrar, så som julfester, supéer, barnfester och simhallsresor. Föreningen upprätthåller dessutom det egna tvåspråkiga gruppfamiljedaghemmet Prästkragen, och producerade under 2020 sin första egna barnteaterpjäs, ”Dexters äventyr”. De populära sommartorgen är kända långt utanför Prästkullas egna gränser och har sin självklara plats i den västnyländska sommaren. Prästkullanejdens hembygdsförening samarbetar dessutom aktivt med andra ungdomsföreningar i trakten, bland annat i samband med de uppskattade Trollis-lägren samt Tenala-Bromarv lucia.

Eftersom mötet av förekommen anledning hölls huvudsakligen på distans, skedde utnämningen muntligen. Prästkullanejdens hembygdsförening tilldelades en prissumma på 1000 euro, och fick även sedermera motta ett fysiskt diplom.

Vi gratulerar Prästkullanejdens hembygdsförening till utmärkelsen, och tackar för inspirerande arbete!

Ringlek vid invigningen av parken. Foto: Annette Gottberg-Nordström

Teaterpjäsen "Dexters äventyr" 2020. Foto: Chris Senn