TryckeriTeatern firar 25 år - En klassisk dörrslängarfars på TryckeriTeatern hösten 2020!

23.04.2020 kl. 08:46
Under hösten lägger Västnyländska Ungdomsringen upp som egen produktion den klassiska farsen Weekend i Paradiset av Franz Arnold och Ernst Bach, med Jacob Mickelsson som svensk översättare.

Förväxlingsfarsen Weekend i Paradiset är ett exempel på hur det kan gå när antaganden och egna agendor slutar i katastrof för alla inblandade, och hur den enes olycka kan bli den andres lycka.

 

Som regissör fungerar Mika Fagerudd från Lovisa. Fagerudd grundade Teater Fabel r.f  2018 och har regisserat sedan 1990. Han har även tidigare varit skådespelare på Unga Teatern.  

 

-Weekend i  Paradiset är en fars som för oss tillbaka till 1920-talet. Det är en fartfylld historia med högt tempo. I dessa tider är det mycket viktigt att få komma bort från vardagen, att koppla av och inte oroa sig. Jag är mycket glad att få jobba på Tryckeriteatern! säger Fagerudd.

 

Efter mer än en månad av begränsade sociala kontakter och en konstant ström av inhiberingar och framåtskjutningar av kulturevenemang så börjar det vara dags att se framåt. Västnyländska Ungdomsringen är glada att få visa Weekend i Paradiset. 

 

-Vi behöver alla ha något att se framemot nu. Pjäsvalet var klart redan tidigt, men det visar sig passa ännu bättre nu. Människor längtar efter kulturupplevelser och i synnerhet efter denna jobbiga period så passar det bra med något lättsamt och humoristiskt, säger VNUR:s ordförande Annika Gustafsson.

 

Premiär för pjäsen blir det på Svenska dagen den 6.11.2020, 15 föreställningar kommer att visas fram till den 5.12.2020. Övningarna inleds efter sommaren och en första intresseträff kommer att arrangeras i juni. Ett datum för detta meddelas så snart som restriktionerna för sommaren har delgetts. Biljetterna kommer till salu inom maj på www.netticket.fi och via VNUR:s kansli.

 

Intresseanmälningar eller övriga frågor sker till verksamhetsledare Charlotta Eriksson på info@vnur.org eller 019 2415035

 

Weekend i Paradiset

av Franz Arnold & Ernst Bach 1928

Översättning av Jacob Mickelsson

ATRs Förlag/Amatörteaterns Riksförbund Västerås 

Upphovsrätt: Finlands Svenska Ungdomsförbund