En händelserik höst på TryckeriTeatern i Karis

26.08.2019 kl. 11:29
TryckeriTeatern i Karis ser framemot en fullspäckad höst. Programmet i kulturhuset kommer att erbjuda teaterföreställningar, konserter, en stand-up -kväll samt en talangkväll för unga.

Västnyländska Ungdomsringen, VNUR, presenterade TryckeriTeaterns höstprogram i samband med spelårsöppningen. Det är ungdomsringen som tillsammans med Västra-Nylands Folkhögskola, VNF, driver verksamheten på TryckeriTeatern.  

Förra höstens succé, ’’Mannerheim - mannen och myten’’ , gör comeback i höst på TryckeriTeatern. Därutöver kommer pjäsen att gå på turné till Åbo och Sjundeå. Föreställningarna på TryckeriTeatern äger rum  5.9, 7.9 och 8.9 . ’’Mannerheim- mannen och myten’’ regisseras av Sven Sid. I huvudrollen som Mannerheim ser vi Stefan Elf.

VNUR ordnar i samråd med kulturinstitutet på TryckeriTeatern en stand-up -kurs för alla intresserade. Kursen leds av standup-komikern Alfred Backa. Som avslutning på kursen ordnas en stand-upkväll den 6 oktober med Anders Helenius. Kvällens konferencier är Henrik Wickström. Under kvällen har vem som helst möjlighet att visa upp sina standup-talanger.

Under hösten medverkar VNUR även i talangtävlingen Grand Beat som är ett samarbete mellan VNUR och Kulturhuset Karelia i Ekenäs. Grand Beat är en talangjakt för musikintresserade ungdomar. Semifinal 2 och finalen ordnas på TryckeriTeatern 24.10 respektive 26.10.

Höstens storsatsning på Tryckis är den nyskrivna pjäsen ’’Risk för RASeborg’’. Pjäsen är en fartfylld komedi som berättar om Raseborgs 10-åriga historia. ’’Risk för RASeborg’’ är skriven av Lasse Garoff och Jesper Carlsson. Pjäsen regisseras av Erik ’’Miki’’ Pöysti. Premiär blir det den 6 november.

Ungdomsringen skickar ut en bilaga till alla i Västnyland där man berättar om höstens program. VNUR kommer även i höst att anställa en producent för att koordinera föreningens kulturproduktioner.

-Vi är glada för att ha mycket program på TryckeriTeatern i höst. TryckeriTeatern ska vara ett kulturhus som erbjuder program åt olika åldersgrupper och det har vi lyckats med i höst, säger VNUR:s ordförande Henrik Wickström.

I samråd med Kulturinstitutet/ Raseborgs MBI, Raseborg stads kulturtjänster, Kulturhuset Karelia och Västnyländska Kultursamfundet/Luckan sätt upp en teaterskola i höst för barn i lågstadieålder. Teaterskolan Konfetti ska fungera som en inkörsport till teaterintresserade barn.  

På TryckeriTeatern kommer man även att erbjuda på julkonserter samt några barnföreställningar. Därtill ordnar Västra-Nylands Folkhögskola VNF program för allmänheten under hösten. Mer info om all programhittar man på www.tryckeriteatern.org.


För mer info:

Henrik Wickström
044 555 3885
Henrik.wickstrom94(at)gmail.com