Nyskriven pjäs om Raseborgs 10-åriga historia ses på Tryckis hösten 2019

05.03.2019 kl. 14:15
Höstens storsatsning på TryckeriTeatern är en humorspäckad pjäs Raseborgs stads 10-års jubileum till ära

Produktionen är en nyskriven pjäs av skribenterna Jesper Karlsson och Lasse Garoff som sedan tidigare redan skrivit tillsammans 7 pjäser, däribland Storslaget vid Parkdammen (2010), Ragnarök-affären (2013) och Casinoblanca (2016) för Hangö Teaterträff. Karlsson har sina rötter i Tenala och Bromarf och Garoff har sedan tidig barndom spenderat sina somrar i Hangö.

 

-Känslan i pjäsen kommer att vara överlag positiv, en framtidstro är alltså trots allt det som kommer fram, enligt Garoff.

 

Pjäsen skrivs i 2 akter och innehålla musik, sång och dans och naturligtvis en hel del skratt!

 

-Vi är glada att vi kan erbjuda på program som passar ihop med Raseborgs tioårsjubileum.
Det finns många intressanta berättelser om den tioåriga stadens historia som publiken kommer att få ta del av. Det kommer att bli spännande, roligt och intressant, säger VNUR:s ordförande Henrik Wickström.

 

Regissör för produktionen är Erik ”Miki” Pöysti och som kapellmästare fungerar Teddy Granroth och med sig har han ett tvåmannaband. Granroth kommer även att skriva en del egna texter och arrangera om sånger. Premiär för produktionen blir det den 7.11.2019 och totalt visas 20 föreställningar, sista 18.1.2020.

 

-Det här kommer att vara den tredje finlandssvenska pjäsen vi sätter upp under de tre senaste åren. Speciellt roligt är det förstås när vi kan bjuda på en urpremiär på Tryckis i höst, konstaterar Wickström.

 

Den 31.3.2019 kl. 14-16 ordnas det en idékläckarträff på TryckeriTeatern, då har alla möjlighet att komma och påverka innehållet i pjäsen.

 

-Vi hoppas att så många som möjligt på ett eller annat sätt skulle deltaga i produktionen för att tillsammans gestalta Raseborg; det roliga och det dråpliga, det som fungerat och inte fungerat, säger VNUR:s verksamhetsledare Charlotta Eriksson.

 

Produktionen kommer att involvera lokala samarbetspartners och organisationer som vid detta skede ännu inte avslöjas.

 

Trots att projektet kretsar kring Raseborg och de första 10 åren så kommer även personer utifrån regionen att uppskatta pjäsen; hur gick det egentligen med drömmen om Storkommunen Raseborg, Finlands största svenskspråkiga kommun?

 

En första träff för intresserade medverkande kommer att ordnas den 17.4.2019 kl. 18.00 på VNF. En intresseanmälan kan skickas till info@vnur.org

 

För mer information:

 

Henrik Wickström, ordförande, 044 555 3885
Charlotta Eriksson, verksamhetsledare, 040 048 6115