Hu jeda mej från Raseborgs Sommarteater

27.10.2014 kl. 12:00
Emil i Lönneberga är nästa års pjäs på Raseborgs sommarteater.

Griseknoen är inte vald ännu men med glädje kan vi berätta att regissör för sommarens 2015 uppsättning av Emil i Lönneberga är Jan Korander.

Janne började ju sin karriär som skådespelare på Raseborgs Sommarteater i pjäsen Ronja Rövardötter 1993. Längs med åren har han nu som då gästat sommarteaterscenen i olika roller. Senast i huvudrollen av Robin Hood 2012.

Han är en mångsysslare inom kulturen och arbetar till vardags som skådespelare och regissör.

Takten för musiken i Emil i Lönneberga slås av ingen mindre än mångåriga kapellmästaren Teddy Granroth, som gjorde en fantastisk insats med musiken och sången i den kritikerrosade ”En midsommarnattsdröm på Raseborg” sommaren 2014.

Det ska bli en rolig utmaning att få göra en mer ”traditionell scenografi” säger scenograf Petri ”Peta” Horttana som återkommer sommaren 2015. Han har de senaste somrarna ansvarat för de fantastiska och unika scenbilderna på Raseborg. Nästa sommars scen kommer nog ändå att innehålla oförväntade detaljer bland allt det klassiska och regelrätta.

Till scenografibygget vill vi inom Västnyländska Ungdomsringen i mån av möjlighet använda återvunnet material och tar med tacksamhet emot information om någon gammal lada/gammalt hus som skall rivas, där vi kunde utnyttja materialet då vi ”bygger upp” Katthult på Raseborgsscenen.

Planeringen av nästa sommars uppsättning är alltså i full gång. Intresset att var med på scenen är stort. Lördagen den 15.11.2014 blir det audition och man kan redan nu börja anmäla sitt intresse genom att skicka sina uppgifter till info@vnur.org.