TryckeriTeaterns första egna produktion i splitterny teatersal blir Agatha Christies mordmysterium ”Råttfällan”

02.05.2022 kl. 12:22
Under hösten lägger Västnyländska Ungdomsringen r.f (VNUR) upp som egen produktion Agatha Christies mordmysterium Råttfällan på TryckeriTeatern i det nybyggda Kulturhuset Fokus.

Pjäsen är ett morddrama som är känd för sitt överraskande slut. Den håller världsrekordet som den pjäs som spelats längst tid utan avbrott. Pjäsen hade sin premiär 6.10.1952 på Theatre Royal i Nottingham. Publiken har traditionellt betts att inte avslöja mördarens identitet för att bevara överraskningsmomentet.

Händelserna utspelar sig på herrgården Monkswell där det unga paret Mollie och Giles Ralston har öppnat ett hotell. De blir insnöade tillsammans med fyra gäster och en förbipasserande som fastnat i snön. En mördare misstänks vara på väg mot hotellet och kriminalassistent Trotter anländer för att varna personerna på Monkswell. Men då en av gästerna blir mördad förstår alla att mördaren redan finns bland dem. Vem som helst kan vara skyldig.

Som regissör fungerar för andra gången Mika Fagerudd från Lovisa, Fagerudd regisserade även VNUR:s förra produktion på TryckeriTeatern 2021, farsen Weekend i Paradiset. Fagerudd grundade Teater Fabel r.f  2018 och har regisserat sedan 1990.

-Jag har alltid viljat regissera Råttfällan! När jag fick höra vad som planerades så tvekade jag inte en sekund då jag blev tillfrågad som regissör. Extra roligt är det dessutom att ha regisserat den sista pjäsen på gamla TryckeriTeatern och den första på nya.

Detta blir Västnyländska Ungdomsringens första egna produktion på TryckeriTeatern i Kulturhuset Fokus dit föreningen flyttar sommaren 2022. Föreningen grundade TryckeriTeatern 1995 och ser framemot nya och ändamålsenliga utrymmen för sin verksamhet.

-Det blir spännande att lägga upp en första produktion på nya TryckeriTeatern, att få testa möjligheterna det nya utrymmet ger! De 2 senaste produktionerna vi gjort på Tryckis har varit komedier så det passar bra med något lite mer mörkt och spännande, och vad skulle då passa bättre än ett mysterium av självaste Agatha Christie! Säger VNUR:s ordförande Leif Wikström.

Premiär för pjäsen blir lördagen 12.11.2022, totalt spelas 15-18 föreställningar till och med den 18.12.2022. Övningarna inleds i augusti och en första intresseträff kommer att arrangeras onsdagen den 25 maj kl. 18.00 på nuvarande TryckeriTeatern. Till pjäsen söks kvinnor och män i vuxen ålder. Biljetterna kommer till salu under sommaren på www.netticket.fi och via VNUR:s kansli.

 

Intresseanmälningar eller övriga frågor sker till verksamhetsledare Charlotta Eriksson på info@vnur.org eller 019 2415035

 

 

Föreningen hyr ut teatersalen TryckeriTeatern och den mindre studion i Fokus-huset till intresserade för allt från möten, seminarier, dansuppvisningar, övningar och fullskaliga teateruppsättningar och konserter. För mer information kontakta verksamhetsledare Charlotta Eriksson.